Chabber satser på en stærk kultur og sund konkurrencementalitet

Freelance-startup satser på kultur og sammenhold

Chabs forbinder freelancere med virksomheder i hotel-, event-, og restaurationsbranchen. Desuden satser startuppet på en stærk kultur og sund konkurrencementalitet, som skal gøre det attraktivt for unge at blive en del af fællesskabet.

Freelance er blevet et varmt emne. Mange ønsker at udnytte de ressourcer, der er klar til at blive aktiveret i form af freelancearbejde. Startuppet Chabs er endnu et skud på stammen.

Sebastian von Wildenrath Løvgreen og medstifter Valdemar Gaarn Rasmussen kommer begge fra restaurationsfamilier. Derfor kendte de kun alt for godt til de frustrationer, når der er huller i vagtplanen. De vidste samtidig, at restauratørernes muligheder var begrænsede eller for dyre sammenlignet med kvaliteten af arbejdskraften.

De to stiftere, der sideløbende studerer på Copenhagen Business School, bemærkede desuden en uudnyttet arbejdsstyrke i deres omgangskreds, som med fordel kunne forbindes med restauratørerne.

”Mange i vores omgangskreds ønskede ikke at binde sig til deltid eller fuldtidsjob, men ville sagtens kunne tage en vagt her og der. Så hvorfor ikke fokusere på det segment?,” siger Sebastian Løvgreen, direktør og medstifter af Chabs.

Det blev starten på Chabs, der så dagens lys i sommeren 2016 og i dag har 1.000 freelancere og 100 restauratører tilknyttet.

Inspiration fra TaskRabbit

I forbindelse med Chabs, har de to stiftere høstet inspiration fra flere forskellige kilder. En af dem er TaskRabbit.

På Chabs’ platform kan virksomheder finde unge freelancere, også kaldet chabbere, til enkeltstående vagter. Virksomheden bestemmer selv lønnen dog med et minimum på 125 kroner i timen. Chabbernes profiler indeholder, ligesom TaskRabbit, en lang række informationer fra uddannelse og erfaring til tidligere jobs på Chabs og anmeldelser.

”Det er klart at erfaring er en stor fordel, hvis man overvejer at oprette sig. Men vi fokuserer også på at gøre tjenesten brugbar for unge uden erfaring,” siger Sebastian Løvgreen.

Derfor tilbyder Chabs også opstartskurser, som fokuserer på de basale færdigheder en tjener eksempelvis skal kunne.

Identifikation skal motivere medarbejderne

På trods af, at Chabs er freelance-baseret, og chabberne dermed oftest er fysisk adskilt, forsøger startuppet at forankre en stærk social kultur. Her har Chabs ladet sig inspirere af forretningssuccessen Joe & The Juice og virksomhedens ”juicer mentalitet”.

”Vi ønsker at vores chabbere skal se på Chabs som noget andet end bare en hurtig indtægtskilde. Ved at fokusere på socialisering og kultur, forsøger vi at gøre vores chabbers til en del af noget større. En medarbejder, der virkelig identificerer sig med virksomheden, er langt mere motiveret i arbejdet,” siger Sebastian Løvgreen.

Derfor skruer det startuppet langsomt op for de sociale initiativer. Her vil man, i stil med Joe & The Juice, arrangere store firmafester og køre månedlige konkurrencer for at udvikle en sund og positiv konkurrencekultur.

Fra ren web til apps

Chabs, der indtil for nylig kun var aktive i København, har netop lanceret i Aarhus og andre dele af Sjælland. Startuppet ønsker at udvide på en kontrolleret facon for at sikre overensstemmelse mellem udbud og efterspørgsel. Der skal med andre ord være chabbere, hvor der er restauranter og omvendt. Derfor har Chabs ikke åbnet for hele landet på én gang og har endnu heller ikke kigget mod udlandet – selvom det er ambitionen på længere sigt.

Samtidig forsøger Chabs hele tiden at holde udviklingen i gang for at forblive konkurrencedygtige. Derfor har virksomheden også flere nye tiltag i støbeskeen.

”På nuværende tidspunkt er vi kun webbaseret. Derfor arbejder i øjeblikket på også at blive app-baseret. Desuden arbejder vi også på noget automatisering til bogføring af de bilag, som skabes, når virksomheder bruger vores service,” siger Sebastian Løvgreen.

Samtidig arbejder Chabs på at udvide udvalget af professioner til også at omfatte afrydder, bartender og værtinder.

Investering? Ikke endnu

Trods flere interesserede investorer har de to stiftere indtil videre valgt at takke ”nej”. Chabs ønsker nemlig at udvikle virksomheden lidt endnu, inden en investor inviteres ombord.

Til gengæld planlægger Chabs at rejse penge en gang efter sommer og ellers fortsætte for egen regning indtil da.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *