Den digitale arbejdsplatform bør tage mere ansvar

Der er i stigende grad fokus på digitale arbejdsplatforme, og de seneste par dage har der været opmærksomhed på emnet fra flere medier, herunder DR. Her bliver det flaget at et nyt forskningsprojekt viser, hvordan 42.000 danskere i dag benytter en digital platform. Anna Ilsøe, der forsker i området, fremhæver hvordan det primært er unge, og folk der har haft svært ved at få fodfæste på det danske arbejdsmarked, som benytter de digitale formidlingstjenester. Samtidig fremhæves det, at brugerne på arbejdsplatformene ikke er ansat nogen steder, og derfor bl.a. selv er ansvarlige for SKAT. Hos Chabber mener vi, at der er behov for en anderledes model, der sikrer de unge og nye på arbejdsmarkedet.  

Der er behov for sikkerhed
Blandt de 3.555 freelancere på www.chabber.com er ca. 70% studerende, og her finder vi både gymnasie-, erhvervs- og universitetsstuderende på kandidatniveau. De søger fleksibilitet og supplerende indkomst, og det kan de få ved at tage job i hotel- og restaurationsbranchen som ”Chabbere”. Mange af jobbene på vores platform, som f.eks. tjener, bartender og receptionist, ligger om aftenen og i weekender, hvilket stemmer godt overens med et studieliv, og samtidig lader vi det være op til freelancerne, at vælge hvor og hvornår de vil arbejde. En stor del af vores brugere har flere års erhvervserfaring, men vi har også eksempler på brugere, som har brugt vores digitale platform til at komme ind på arbejdsmarkedet. De er glade for at have en fleksibel adgang til arbejdsmarkedet, og stiller derfor sjældent spørgsmålstegn ved arbejdsforholdet. Derfor mener vi, at vi skal tænke lidt længere for dem.

En dansk model for digitale platforme
Med Chabber forsøger vi at komme med et dansk bud på en digital arbejdsplatform. Da Chabber blev stiftet (dengang Chabs), var konceptet meget lig andre danske freelanceplatforme. Platformen forbandt hotel- og restaurationsvirksomheder, med personer der vil have et fleksibelt arbejdsliv. Chabber etablerede kontakten, men påtog sig ikke et ansvar. Vi fandt hurtigt ud af, at dette ikke var en optimal løsning i det danske arbejdsmarked. Gennem dialog med fagforeninger og brancheorganisationer (herunder LO, 3F, HORESTA, HK mv.), blev det klart, at reguleringen i det danske arbejdsmarked stiller større krav til digitale platforme sammenlignet med f.eks. USA. Derfor er Chabber et bud på et alternativ til den ”klassiske” freelanceplatform. Vores koncept og teknologi ligner på mange måder andre arbejdsplatformes, men juridisk er vi mere at sammenligne med vikarbureauer, hvorfor vi også varetager indberetning til SKAT, udbetaler feriepenge mv.

Vi er glade for, at offentligheden begynder at få øje på de digitale platforme, og glæder os til at følge udviklingen på tæt hold.

Hør mere om arbejdsplatforme i TV Avisen på DR1, her, og læs om Anne Ilsøes og Louise Weber Madsens forskning i digitale platforme, her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *