Da rekruttering i hotel- og restaurationsbranchen startede sin digitalisering

Freelancing er ved at blive et velkendt begreb i Danmark, og nu også i hotel- og restaurationsbranchen. I dette indlæg fortæller vi, hvordan vi vil bruge denne blog til at dele ud af vores viden og erfaringer som freelanceplatform i hotel- og restaurationsbranchen.

Måden vi ansætter og arbejder på er ved at ændre sig. Rekrutterings direktør i australske freelancer.com beskriver udviklingen således:

“Vores bedsteforældre havde ofte det samme job i hele deres arbejdsliv, mens vores forældres generation ofte havde deres job i 10 til 15 år af gangen. I dag er det ret godt klaret, hvis du har det samme job i tre eller fire år, og jeg tror, at vi vil se, at ansættelsesperioderne vil blive kortere og kortere for hver eneste generation.” Link.  

Hos Chabber mærker vi også udviklingen. Vi lancerede for godt et år siden vores online tjenerbooking, der på daværende tidspunkt blev brugt af et fåtal af små restauranter, der lejede en tjener i ny og næ. I dag, et års tid senere, har vi 210 hoteller, eventbureauer og restauranter, der tilbyder job som tjener, bartender, runner, køkkenmedhjælper og receptionist til over 3.500 danske freelancere. Vi har med andre ord en plads på forreste række til at opleve hvordan rekruttering i hotel- og restaurationsbranchen digitaliseres.

De oplevelser vi får gennem, mener vi bør deles. Derfor vil vi med vores blog fortælle om de muligheder digitaliseringen bringer til virksomheder og freelancere i hotel- og restaurationsbranchen. Så følg med for vi er kun lige begyndt!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *